Scoala Altfel - Surprize oferite de politistii braileni elevilor

De IPJ Braila 10 Aprilie 2014, 07:55 Fapt divers
Poliţiştii brăileni au oferit celor peste 900 de preşcolari, elevi, părinţi şi cadre didactice, cu care s-au întâlnit, câteva dintre momentele din viaţa lor profesională.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, partener activ al instituţiilor de învăţământ în cadrul Programului naţional „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, a pregătit şi în acest an surprize teoretice şi practice elevilor din unităţile de învăţământ din judeţul Brăila.

În primele două zile ale săptămânii altfel, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila s-au aflat în mijlocul a peste 900 de preşcolari, elevi, părinţi şi cadre didactice.
 
Activitatile organizate şi desfăşurate în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Promenada Mall Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi Agenţia Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galaţi, au vizat aspecte tematice de interes pentru grupurile ţintă, pornind de la educaţie rutieră sau siguranţă pe Internet, până la prevenirea consumului de substanţe psihoactive sau prevenirea traficului de fiinţe umane.

Pornind de la convingerea că activităţile teoretice şi practice în interesul copiilor, adolescenţilor şi tinerilor sunt o prioritate a poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, întâlnirile cu aceştia au constituit un prilej de bucurie atât pentru noi, cât şi pentru elevi în procesul de însuşire a cunoştinţelor teoretice şi aplicare a deprinderilor practice.  

In primele doua zile ale programului naţional dedicat educaţiei prin instrumente nonformale, poliţişti de la Serviciul Rutier, Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Biroul Proximitate şi Poliţia Oraşului Făurei au fost în mijlocul elevilor de la Şcolile  Gimnaziale „Fănuş Neagu” „Ion Creangă” „Mihail Sadoveanu”, „Mihai Viteazul”, „Aurel Vlaicu” „Sfântul Andrei”, „Sf. Maria”, „Mihai Eminescu”, „Dimitrie Cantemir” şi „George Coşbuc”, Colegiile Naţionale „Ana Aslan” şi „Nicolae Bălcescu”, şi Liceele Teoretice „Panait Cerna”, din municipiu, şi „George Vâlsan”, din oraşul Făurei.

De asemenea, pentru interesul cu care elevii au primit activităţile practice pe linie rutieră organizate anul precedent, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, cu sprijinul complexului comercial Promenada Mall Brăila, au organizat şi în acest an întâlniri practico-aplicative pentru cei mai mici dintre şcolarii şi preşcolarii din judeţul nostru.

Invitaţia de a participa a fost lansată în acest an preponderent spre mediul rural al judeţului, conştienţi fiind de bucuria de pe chipul elevilor care reuşesc mai greu să ajungă în Brăila.

În aceste două zile, grupuri numeroase de preşcolari şi şcolari de la unităţile de învăţământ din localităţile Mircea Vodă, Lanurile, Plopu, Oprişeneşti, Viziru au pătruns cu sfială în incinta complexului comercial, au discutat cu poliţiştii, au observat indicatoarele şi marcajele din intersecţia amenajată special pentru ei, au traversat, au circulat cu bicicletele pe drumul public delimitat corespunzător, au pătruns în autospeciala de poliţie rutieră şi, cel mai important poate, au plecat cu zâmbetul larg pe chipurile inocente şi cu o amintire de neuitat.


Amenajarea unor ateliere cu tehnica folosită de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, cu autospecialele acestora şi ale celor folosite în traficul rutier a constituit un alt moment de atracţie şi încântare pentru elevii claselor pregătitoare şi primare de la Şcoala Primară "Sf. Maria" Brăila şi Şcoala Gimnazială "Fănuş Neagu" Brăila.

Activităţile dedicate informării şi pregătirii elevilor vor continua toată această săptămână, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila desfăşurând activităţi practice de educaţie rutieră şi educaţie pentru viaţă în incinta Promenada Mall Brăila, în intervalul orar 10.00-14.00, în unităţile de învăţământ pentru prevenirea victimizării minorilor prin intermediul Internetului sau a traficului de persoane, dar şi pentru promovarea profesiei de poliţist.

 

Autor IPJ Braila 10 Aprilie 2014, 07:55 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii